Sajtóközlemény – Adaptív technológiai eszközfejlesztés a Hyab Daruszervíz Kft-nél

innoLignum SOPRON 2018 – Jubileumi Erdészeti és Faipari szakvásárra és rendezvénysorozat
2018-09-10

A HYAB Daruszervíz Kft. 30 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében meghirdetett „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” tárgyú pályázati kiíráson „Adaptív technológiai eszközfejlesztés a HYAB Daruszervíz Kft.-nél” című, GINOP-2.1.8-17-2018-02480 azonosító számú pályázat keretében.

A HYAB Daruszervíz Kft. 2010-ben alakult, fő tevékenysége a tehergépjárműre szerelhető építőipari-, erdészeti- és hulladékrakodó daruk, hordozható targoncák, emelőhátfalak és a hozzá tartozó kiegészítők értékesítése, szervizelése, alkatrészellátása. Magas műszaki színvonalú termékei piacvezető, több évtizedes múltra tekintenek vissza, szervízhálózata országos hatókörű.

A projektben 3 berendezés beszerzése valósult meg:

1. Szemcseszóró terem, szóróház: A szóróház lehetővé teszi a nagyméretű munkadarabok szemcsés homokszórását zárt térben. Munkadarabtól függően más-más szóróanyaggal történhet a szórási folyamat. A korrózióvédelem szempontjából nagy jelentőséggel bír a munkadarabok fémtiszta felületének létrehozása.
  2. Festőcsarnok, festőkabin: A zárt terű festő-szárító kabinoknak köszönhetően kiváló minőségben végezhető az előkészítés, a fényezés (festés) és a szárítás egyaránt. Autófényezésre, műanyag alkatrészek magasfényű festésére kiválóan alkalmasak.
  3. CNC Plazmavágó: A robusztus acélvázzal és szabadon álló kezelőpulttal rendelkező asztal a fémmegmunkáló műhelyben került elhelyezésre. A kiváló szerkezeti és anyagminőség, valamint az egyedülálló vezérlőszoftver lehetővé teszi mindenféle fém vágását, különféle vastagságban, kiváló vágási minőségben.

A technológiai fejlesztéssel a gyártási és szerviz szolgáltatási paletta bővült, lehetővé vált az egyedi vevői igényekre szabott alkatrészek előkészítése, gyártása.

A projektet az Európai Unió támogatásával a HYAB Daruszervíz Kft. valósítja meg. A támogatás összege 30.000.000.- Ft, a támogatás intenzitása 45,19%.

[:hu]IMG_5581[:][:hu]IMG_5581[:]
[:hu]IMG_5579[:][:hu]IMG_5579[:]