Sajtóközlemény – Munkavállalói képzések a HYAB Daruszervíz Kft.-nél

Sajtóközlemény – Adaptív technológiai eszközfejlesztés a Hyab Daruszervíz Kft-nél
2019-07-08
A Hyab Daruszervíz Kft. napelemes fejlesztése
2021-06-30

A kedvezményezett neve: HYAB Daruszervíz Kft.

A projekt címe: Munkavállalói képzések a Hyab Daruszervíz Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 14.180.984.- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A hatékonyság megtartása és növelése érdekében a vállalkozás célja a meglévő alkalmazottak szakismereteinek bővítése. Belső képzéseket tartanak az új géptípusok és a hozzá tartozó informatikai szoftverek elsajátítása érdekében. Szeretnének fiatalokat, pályakezdőket is alkalmazni, vállalják a projekt fenntartási időszakának végéig 2 fő részére tanulószerződéssel a gyakorlati oktatás megszervezését. A kft a gyártás minőségének és gyorsaságának a növelése érdekében technológiai fejlesztéseket hajtott végre, egy felületkezelő szóróterem és egy festőterem létesült. 1 fő részesül CAD-CAM informatikus OKJ képzésben, amelynek elvégzésével a munkatárs képessé válik alkalmazást (szoftvert) tervezni és fejleszteni, 2D műszaki rajzot, 3D alkatrészmodellt készíteni, két- és háromtengelyes cnc megmunkálást tervezni, előkészíteni, szimulációkat, geometriai méréseket elvégezni. Építő-és anyagmozgató gép kezelője és targoncavezetői OKJ képzésben 12-12 munkavállaló vesz részt, a munkavállalók összesen 41 NKH  típusvizsgát tesznek le összesen: ezzel képesek lesznek a legszerteágazóbb vevői igényeket is kiszolgálni.

A képzéseken saját munkavállalók vesznek részt. A szakmai képzések kiválasztása a munkavállalók igényeire alapozva történt. A képzések célja a munkavállalók szakmai ismereteinek bővítése, az önálló munkavégzésre való képességük növelése, ezáltal a kft termelékenységének, munkahatékonyságának növelése. A képzések helyszíne a vállalkozás szolnoki székhelye.

A cégvezetés, a műhelyvezetők és az értékesítési vezető részt vesz a Munkavégzés hatékonysága (40 óra), illetve 15 fő az Asszertivitás a kommunikációban (20 óra) képzésen. A projekt szakmai vezetésében 1 fő munkavállaló vesz részt, munkaviszonyban, többletmunka keretében végzi el a képzések szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos feladatokat.

A fenntartási időszakra vonatkozóan már a képzések multiplikatív hatásának érvényesülése is mérhető: mennyivel javul a vállalkozás jövedelmezősége, hogyan növekszik az árbevétele, partnereinek száma és a megrendelések volumene.

A projekt befejezési dátuma: 2020. június 30.

A projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00918

[:en]IMG_4631[:][:en]IMG_4631[:]